Schuurwoning

Ensemble van schuurwoning, bijgebouw en erf

Deze moderne schuurwoning met bijgebouw is ontworpen op een ruim langwerpig kavel. Het binnen-buiten beleven, één te zijn met het omliggende landschap, stond centraal tijdens het ontwerpproces. Deze beleving komt maximaal tot uiting waar een overhoekse uitsparing is gemaakt aan de zuidwest kant. Het woonhuis met bijgebouw vertonen hier een open karakter terwijl de straatzijde een gesloten gevelbeeld laat zien voor de privacy.

Vanuit de agrarische achtergrond van de opdrachtgever bleek het wenselijk om te kiezen voor een eigentijdse interpretatie van de heersende boerderijvorm met woonprogramma. Daarnaast dragen de ontworpen volumes bij in ruimtelijke betekenis; als ensemble waarde en continuering tussen de heersende karakteristieke verschijningsvormen in het landschap.

Ontwerpstrategie

Op een tweetal plaatsen zijn insnedes gemaakt; ter plaatse de entree en de bijkeuken, waarbij de entree dominant is. Vervolgens is aan de zuid- en westzijde een overdekt terras gepositioneerd en gekoppeld aan het woongedeelte. Aan deze zijde kan men optimaal van de zon en uitzicht over het erf genieten, binnen en buiten lopen hier vloeiend in elkaar over. Het slapen en werken is aan de oostzijde georiënteerd.

Materialisering

Waar het volume wordt ‘ingesneden’, is middels een warm rood-bruine Oregon Pine houten beschieting een ‘tussenruimte’ gecreëerd die de inleiding is voor het interieur van de woning. Ter plaatse van het deels overdekte terras is de rietenkap optisch doorgezet in de vorm van een houten Western Red Cedar lamellenscherm, deze zal natuurlijk vergrijzen net als het riet.

 


Afb. Situatie & ontwerpstrategie

 

Wilt u zelf een schuurwoning bouwen?

Dan vertellen we je graag meer over de mogelijkheden om een schuurwoning door ons te laten ontwerpen. De moderne schuurwoning is tegenwoordig populair en niet meer weg te denken als nieuwbouw in een landelijke omgeving. Bij ons kun je een schuurwoning laten ontwerpen die helemaal voldoet aan je woonwensen.

Neem geheel vrijblijvend per email contact met ons op of bel 085-0161100 voor een gratis schetsgesprek en misschien wordt jouw droomhuis wel realiteit!

  • Woningtype: Schuurwoning
  • Bebouwd oppervlak: 267m2
  • Opdrachtgever: Particulier
  • Jaar: 2015 – 2017

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren